Offroadrally Presentation

På lördagskvällen gästades vi av Mattias Eriksson och Carl Hagenblad. De kör offroadrally där vi andra aldrig ens funderat på att köra tex Tunisien, Marocko och Albanien. Vi var ca 30 åhörare som under kvällen fick ta del av hur det går till på offroadrally. Med hjälp av fotopresentation så fick vi en liten aning om vad de utsätter sig för på en offroad/öken tävling. Mattias hade även med sig sin mc som vi kunde se o känna på. TACK Mattias o Carl för en toppenkväll.

mattias-eriksson

Carl jobbar nu för fullt med en Dakarsatsning 2015 och nedan följer lite info om honom. Är det någon som känner för att sponsra honom så går det utmärkt. Alla bidrag är välkomna.

Jag började köra hoj 2000 och har liksom många andra drömt om Dakar hela tiden. 2011 i Marocko tyckte Mattias Karlsson att jag MÅSTE till Dakar-starten. Själv hade han byggt en Dakar-anpassad lastbil just för ändamålet. Sedan dess har vi jobbat ihop och funkar bra, och nu vill vi försöka ta oss till start, med målet att ha ett Svenskt rally-team, och en förare på startlinjen som vem som helst kan följa. Dakar är otroligt stort och vi är verkligen ute på djupt vatten, men det har gjorts förr och alla älskar en underdog. Min plan är att vara ”folkvald” förare och förmedla resan så gott jag kan. För er som inte känner mig, kan jag säga att jag kört all typ av offroad, tävlar, mekar, har två tekniska jobb, har tjockt pannben och delar gärna med mig av mina eskapader. Men om jag skall ta några bra punkter hittills:

  • 1:a DDU 2007okenrally
  • 8:a Tuareg rally 2010
  • 2:a Tuareg rally 2011
  • 2:a Rally Albania 2012
  • 5:a Tuareg rally 2013

Här kommer en länk till hans rapport som han lagt ut på Svenska Offroadentusiasternas hemsida. Länk till SOE.se

www.soe.se (Svenska offroadentusiasterna)
www.hagenblad.se (Raid designs AB)